Лікарі назвали шкідливі для серця види кави

Починати день з чашечки ароматної кави стало вже своєрідним ритуалом для багатьох людей. Цей напій допомагає прокинутися і заряджає енергією на цілий день. Про те, чи корисний кави ходить багато суперечок, проте недавнє дослідження показало, що деякі види напою небезпечні для серця. Про це повідомляють РосЗМІ.

Вчені провели масштабне дослідження використовуючи дані майже 363 тисяч учасників. Результати показали, що певні способи варіння напою, а також його види чинять негативний вплив на серцево-судинну систему.

Основною причиною підвищення ризику серцевих захворювань є кафестол. Це з'єднання міститься у всіх кавових зернах і при попаданні в організм підвищує рівень холестерину. Найбільше цієї речовини містить нефільтрована кава, зокрема грецька і турецька кава, яка приготована в френч-пресі.

Також дослідження показало, що кафестол міститься в Еспресо, тому з ним слід бути обережним і не вживати у великих кількостях. За словами фахівців кава приготована в електричній кавоварці є більш безпечною для вживання, оскільки під час приготування напій фільтрується і разом з тим концентрація кафестолу знижується до мінімуму.

Ще одним безпечним варіантом вважається розчинна кава. На думку вчених его можна пити без особливого побоювання, проте не слід забувати, що всьому є своя міра. Результати дослідження показали, що шість і більше випитих чашок кави в день збільшують ризик виникнення проблем з серцем. Тому не слід перевищувати цей ліміт, а краще обмежитися однією-двома чашками напою в день.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали продукти, які зміцнюють судини.

Популярні новини зараз

Його називають "Французький поцілунок": рецепт апетитного салату, який з'їдається за раз

Вся Україна тужить: не стало одного з найвідоміших братів-близнюків Капранових

Зарахування у перший клас і продаж факультативів. Заступницю директора Кременчуцького ліцею № 10 Лаврик спіймали на хабарі

Показати ще

Також наш портал інформував, що медики назвали продукти, які є кращою профілактикою захворювань щитовидної залози.

Нагадаємо, що вчені провели дослідження в ході якого з'ясували які продукти можуть зберегти здоров'я серця і поліпшити роботу мозку.